Vauvan pukeminen välikausina: Mukavasti ja monipuolisesti

Blogi Pukeutumisoppaat

Vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä saattaa tuottaa vanhemmille ymmärrettävästi päänvaivaa, kun lämpötilat vaihtelevat jatkuvasti. Artikkelimme avulla opit pukemaan vauvasi oikein eri lämpötiloissa.

Välikaudet, kuten kevät ja syksy, voivat tuoda haasteita vauvan pukemiseen. Välikausien sääolosuhteet voivat olla arvaamattomia, mikä tekee oikean vaatetuksen valinnasta tärkeää. Tässä artikkelissa jaamme perusteelliset ohjeet ja vinkkejä miten vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä eri lämpötiloissa on tehty oikein, jotta voitte nauttia ulkoilusta huolettomasti.

Olemme myös aiemmin kirjoittaneet artikkelin “Vauvan pukeminen eri vuodenaikoina”, jossa käymme tarkasti läpi eri ulkovaatteiden termejä ja yleisesti vauvan ja lapsen pukemista eri vuodenaikoina. Yhdessä näiden artikkeleiden avulla voit varustautua hyvin erilaisten sääolosuhteiden ja vuodenaikojen haasteisiin, olipa kyseessä sitten aurinkoinen kevätpäivä tai viileä syksyinen iltapäivä, voit olla valmis tarjoamaan vauvallesi parasta huolenpitoa ja sopivaa vaatetusta.

Sisältö

Vinkit ja Muistisäännöt kerrospukeutumiseen

Hyvä muistisääntö, kun mietitään vauvan vaatekerroksia, on miettiä miten pukeutuisit itse ja lisää siihen vielä yksi kerros. Vauvat eivät liiku ja vaikka he oppisivat liikkumaan, on heidän liikkumisensa ulkona hidasta ja yleensä maata pitkin menevää, mutta useimmiten he matkustavat paljon vaunuissa liikkumatta. Tällöin heidän kehonsa ei tuota samalla tavalla lämpöä kuin aikuisen tai liikkuvan lapsen. 

Toinen hyvä nyrkkisääntö on kokeilla vauvan niskaa, kun epäilyttää onko hänellä päällä liikaa vaatetta. Vauvan niska hikoilee, kun hänellä on kuuma ja tällöin voit ottaa yhden kerroksen vaatetta pois. Jalat ja kädet ovat huono indikaattori vauvan lämpötilasta, sillä vauvojen verenkierto on vielä kehittymässä ja jalat sekä kädet ovatkin usein kylmät.

Vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä - kerrospukeutuminen on avainasemassa välikausina.

Vauvan pukeminen Syksyllä ja keväällä: Kerrospukeutuminen avainasemassa välikausina

Kerrospukeutuminen on avainasemassa välikausina, joten kannattaa valita vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja helposti kerrostettavia. Tämä tarkoittaa, että valitset useita ohuita vaatekerroksia sen sijaan, että pukisit vauvalle yhden paksun vaatteen. Tämä mahdollistaa helpomman vaatetuksen säätämisen tarpeen mukaan. Näin voit mukauttaa vauvasi vaatetusta nopeasti vaihtelevissa sääolosuhteissa. Kevät ja syksy voivat tarjota yllätyksiä, kun aurinko voi lämmittää päivisin, mutta lämpötila voi laskea viileäksi illalla.

Hengittävät ja kevyet materiaalit, kuten puuvilla ja merinovilla, ovat erinomaisia valintoja välikausivaatteisiin. Puuvilla on miellyttävä iholle ja tarjoaa hyvän hengittävyyden, mikä auttaa vauvaa pysymään viileänä lämpimämpinä päivinä. Merinovilla puolestaan on loistava vaihtoehto, sillä se ei ainoastaan lämmitä viileämmillä säillä vaan myös säätelee lämpötilaa luonnostaan. Näiden materiaalien avulla voit luoda kerroksia ilman, että vauvasi olo tulee tukalaksi tai että hänelle tulee liian kuuma.

Vauvan pukeminen eri lämpötiloissa:

Mitä vauvalle päälle 15 asteessa:

Mitä vauvalle päälle 10 asteessa:

 • Lämpimämpi pitkähihainen paita tai body
 • Lämpimät housut
 • Sukat ja villasukat
 • Lämmin välivaate, kuten fleece-, villa- tai collegehaalari
 • Pehmeä ja lämmin pipo päähän
 • Ohuet käsineet tai haalarin käännettävät hihat

Mitä vauvalle päälle 5 asteessa:

 • Lämmin pitkähihainen paita tai body
 • Lämpimät housut
 • Fleece-, villa- tai collegehaalari välikerrokseksi
 • Välikausihaalari ulkovaatteeksi
 • Sukat ja päälle lämpimät töppöset
 • Lämmin pipo päähän
 • Kauluri tai kypärämyssy kaulan suojaamiseksi
 • Ohuet käsineet tai haalarin käännettävät hihat

Huomio kuitenkin, että jos käytät vaunuissa makuupussia, voit ottaa joka lämpötilassa yhden kerroksen pois aloittaen päällimmäisestä, sillä makuupussit ovat hyvin lämpimiä. 

Vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä - lämpimät asusteet kruunaavat oikean pukeutumisen.

Kun lämpötila laskee 5 asteen tuntumaan, on tärkeää pukea vauva lämpimästi ja varmistaa, että he pysyvät suojattuina kylmältä. Lisää kerroksia vauvan vaatetukseen ja valitse lämpimiä materiaaleja, kuten villa tai fleece, jotka tarjoavat eristystä. Muista myös pitää vauvan pää, kädet ja jalat lämpiminä lisäämällä lämpimiä sukkia tai töppösiä, lämpimiä tumppuja sekä lämmintä pipoa.

Vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä: Suojaa säällä kuin säällä

Vauvan pukeminen syksyllä ja keväällä voi olla haastavaa, mutta oikeiden vaatteiden ja kerrospukeutumisen avulla voit varmistaa vauvan mukavuuden ja suojan säällä kuin säällä. Valitse monikäyttöisiä ja helposti kerrostettavia vaatteita, jotka sopivat välikausiin. Lisäksi seuraa aiemmin mainittuja vinkkejä siitä, miten vauvan pukeminen eri lämpötiloissa kannattaa tehdä. Muista myös tarkkailla vauvan hyvinvointia ja säätää vaatetusta tarpeen mukaan. Näin voitte nauttia yhdessä välikausien ulkoilusta, olipa sää sitten hieman viileämpi tai lämpimämpi.