Meidän tarina

Nuppuset lastenvaatekirppiksen perustajat

Miten meistä tuli Nuppuset?

Kulisseissa meitä Nuppuset -verkkokaupan perustajia on kolme hyvää ystävää Eve, Veera ja Nora. Lisäksi apureinamme, enemmän tai vähemmän, ovat neljä kullannuppua.

Vuonna 2020 Evelle syntyi idea käytettyjen lastenvaatteiden verkkokaupasta, mutta koki ettei pysty perustamaan yritystä yksin ja jakoi ideansa ystävilleen. Mukaan yrityksen perustamiseen lähti Nora ja Veera, joita myös kiehtoi ajatus omasta yrityksestä. 

Ensimmäinen työnimi verkkokaupalle oli Pikkuväki. Minime ja Miniminikin taisivat olla hyvän aikaa ehdolla. Toisaalta kun yrityksen perustamista valmistelee pari vuotta, siihen aikaan mahtuu muutama nimi ehdokas. Lopulta Noran nimi-idea “Nuppuset” alkoikin kuulostaa kaikista parhaimmalta nimeltä, sillä ovathan lapset meidän kaikkien kullannuppuja.

Ajatus verkkokaupasta syntyi kun Even ja Noran perheissä elettiin vilkasta lapsiperhearkea. Arjen keskellä kirpputori vaatteita metsästettiin jatkuvasti sillä vanhoista vaatteista kasvettiin ulos viikossa, lompakko ei taipunut uusien vaatteiden ostoon eikä niiden ostaminen tuntunut aina järkevältä vaatteiden lyhyen käyttöiän vuoksi. Molemmille vaatteiden shoppailu oli aina ollut mielekästä, mutta pienten lasten kanssa se tuntui välillä haastavalta. Päätettiin siis perustaa verkkokauppa, joka on kaikkien tavoitettavissa milloin ja mistä tahansa. Omien lasten pieniksi jääneillä vaatteilla opeteltiin vaatteiden käsittelyä ja valokuvausta.

Kaikilla oli jo vakiintuneet urat ja tuntui hullulta tehdä täyskäännös ja perustaa yritys ilman mitään tietotaitoa siitä, miten yritystä edes pyöritetään. Kieltämättä joskus kävi mielessä, tuleeko tästä koskaan mitään. Onneksi kuitenkin saimme paljon tukea, tietoa ja apuja ystäviltä, perheiltämme ja tutuiltamme. Haave alkoi tuntua pikkuhiljaa todelliselta, kun pääsimme lisäämään tuotteita vielä tässä vaiheessa todella keskeneräiseen alustaan. 

Ajan kuluessa Noran ja Even perheet kasvoivat toisilla nuppusilla, kun samaa aikaa ensimmäiset olivat parhaassa uhmaiässä. Vaikka uudet kullannuput toivatkin lisähaasteita ajankäytön suhteen, loppujen lopuksi tarvittiin vain ripaus tahdonvoimaa, pirusti pitkää pinnaa ja taitoa suoriutua hermoromahduksen keskellä. Ja tässä sitä nyt lopulta ollaan, lastenvaatteita myyvä nettikirpputori pystyssä ja täydessä toiminnassa.

Lämpimästi tervetuloa Nuppusten kauppaan!

♡: Eve, Veera ja Nora

Lisää Nuppusten ja pikkuapureiden touhuista voit lukea yrityksen Facebook– ja Instagram tileiltämme.


Eveliina

Eveliina, Nuppuset lastenvaatekirppiksen perustaja

Nuppuset-kauppaa perustettaessa esikoiseni oli vilkkaassa 3-vuoden iässä, ja kuopukseni ei edes ryöminyt. Ennen esikoisen tuloa toteutin monen vuoden suunnitelmaani ja opiskelin ajoneuvotekniikan insinööriksi, mutta hänen tulonsa myötä suunnitelmat piti kirjoittaa uusiksi. Vanhemmuden myötä muutuin paljon ihmisenä, intressini olivat muuttuneet eikä asettamani päämäärät tuntuneet enää niin luonnollisilta. 

Mielestäni lapsi + koulu ei ollut kovin paha yhdistelmä vaikkakin mielenkiintoinen, mutta taloudellisestihan se tuo lapsiarkeen pientä twistiä. Tästä syystä etsin ensisijaisesti lastenvaatteet käytettyinä. Tuli myös huomattua, ettei pienten vaatteiden käyttöikä ollut pitkä, joten vaatetta sai olla ostamassa jatkuvasti ja oli vain järkevää suosia käytettyä. Ongelmani oli vain se, ettei esikoiseni ollut niitä vauvoja, jotka kulkivat helposti mukana.

Jos taas lähdin matkaan yksin, vauvan asettama aikaikkuna oli hyvin pieni, josta suuri osa meni pelkästään matkoihin. Teki niin tai näin, kirpputorien kiertelystä tuli stressaavaa. Olisin kaivannut palvelua, joka kauppaa käytettyjä vaatteita yksinomaan lapsille ja nimenomaan netissä, mutta silloin sellaista ei ollut.  Leikittelin ajatuksella tällaisen palvelun kehittämisestä.

Tämä vain ajatuksella leikittely kehittyi lopulta ideaksi, jota oikeasti harkitsin. Olin jo monta vuotta edistänyt itseäni yhdellä uralla, joten uukkarin tekeminen siinä kohtaa tuntui ihan hullulta. Lopulta jaoin haluni ryhtyä yrittäjäksi ja pyysin Noran ja Veeran mukaan. Elämäntilanteistamme johtuen etenimme kuitenkin hitaasti. Kun kuopukseni syntyi, valmistuminen venyi taas ja Nuppusten perustaminenkin alkoi tuntumaan entistä kaukaisemmalta haaveelta.

Vasta valmistumisen jälkeen alkoi tuntumaan, että ehkä tästä sittenkin tulee jotain. Nuppusten perustaminen kävi lopulta melko nopeasti, sillä olimmehan saaneet parissa vuodessa paljon aikaan, vaikkei se aina siltä tuntunutkaan. Loppujen lopuksi olen hyvin iloinen uudesta päämäärästä ja, että jaksoimme viedä tämän idean loppuun asti.


Nora

Nora, Nuppuset lastenvaatekirppiksen perustaja

Aloitin varsinaisen työurani nuorena kaupassa työskennellen ja asiakaspalvelu tuntui omalta. Opiskelin samalla lähihoitajaksi ja teinkin hetkellisesti molempia töitä samanaikaisesti, kunnes jostain oli luovuttava ja hoitoala vei mukanaan.

Lähihoitajan töitä kerkesin tehdä useamman vuoden ja esikoinen kertoi tulostaan.
Silloin ihastuin kirpputoreilla käymiseen ja olihan se aika välttämättömyyskin kun lapsi kasvoi vauhdilla, enkä halunnut kaikkea ostaa uutena. Sitä mukaan kun lapsi myös kasvoi, tuli erilaisia haasteita muun muassa päiväunet, ruokailut tai uhmaa ja liikkuminen lapsen kanssa oli ajoitettava ja mietittävä tarkkaan. 

Yhtenä päivänä Eve kertoi tästä ideastaan verkkokaupasta ollessamme lasten kanssa hiekkalaatikolla. Mietin ehkä minuutin, mutta ajatus yrittäjyydestä kuulosti niin hullulta ja kiehtovalta, että päätin lähteä tähän mukaan. Tämä oli aihe, joka oli tuotava esille ja näin helpotettava muidenkin vanhempien arkea, olihan se jatkuvasti läsnä omassa elämässä. Näin löimme yhdessä viisaat päät yhteen Even ja Veeran kanssa ja tässä sitä ollaan! 

Hiekkalaatikolta Nuppusten perustamiseen on melko pitkä ja haastava tie. Itse tein vuorotyötä ja siihen kiireinen lapsiperhearki, nimittäin toinenkin tytön tylleröinen syntyi. Tukiverkosto, tahdonvoima ja riittävä määrä kahvia sai jaksamaan tehdä töitä tämän unelman eteen. 

Nyt katson onnellisena molempien lapsieni sekä yrityksen edistymistä ja kehittymistä.


Veera

Veera, Nuppuset lastenvaatekirppiksen perustaja

Työskentelin siivous- ja kiinteistöpalvelualalla 10 vuotta ennen kuin perustimme Nuppuset -verkkokaupan. Yrittäjänä toimiminen oli kiehtonut minua aina, mutta ilman hyvää liiketoimintaideaa yritystä on vaikea perustaa, eikä omalla alalla työskentely kiehtonut niin paljon, että olisin halunnut perustaa omaa siivousalan yritystä. Lisäksi yksityisyrittäjänä toiminen tuntui liian pelottavalta ajatukselta.

Lapsettoman näkökulmasta lastenvaatteisiin perustuvan yrityksen perustaminen tuntui aluksi erikoiselta. Minulla kun ei ollut minkäänlaista ymmärrystä lastenvaatteista. Minulla ei ollut kokemusta millaisia vaatteita lapset ylipäätään käyttävät, en tiennyt kokoluokituksesta mitään tai minkä ikäisinä siirrytään vauvanvaatteista lastenvaatteisiin. Lastenvaatteiden maailma tuntui suoraan sanottuna viidakolta.

Aloin pohtia, että onko minusta edes tähän? Mitä minä pystyn antamaan yritykselle, jonka tuotteista en tiedä käytännössä mitään? Jossain vaiheessa kuitenkin oivalsin, että tältä varmasti jokaiselta tuoreelta vanhemmalta ja odottavalta tuntuu. Yrität kuumeisesti oppia mitä vaatteita tarvitset vauvalle, minkä kokoisina ja kuinka monta kappaletta mitäkin vaatetta tarvitset missäkin vaiheessa, puhumattakaan kaikista muista tarvikkeista.

Lisäksi vauvojen ja lasten vaatteet voivat tulla yllättävän kalliiksi. Kaikki on uutta ja opittavaa riittää koko vanhemmuuden ajan. Tähän minä halusin tarttua, tehdä verkkokauppa josta vaatteita saisi ostettua helposti, sopivilla hinnoilla ja josta löytyisi ohjeistusta vaatevalinnoissa myös tuoreille ja tuleville vanhemmille.

Tilaa uutiskirjeemme ja viihdy seurassamme!

Jos liityt suositun uutiskirjeemme tilaajien joukkoon NYT, saat -20% alennuskoodin sekä mahdollisuuden moniin muihinkin etuihin, joita jaamme VAIN uutiskirjeemme lukijoille!

Älä huoli, me emme spämmää! Lue myös tietosuojaselosteemme, jossa kerromme enemmän tietojen käsittelystä.