Kestävä kehitys

Tervetuloa Nuppusten verkkokaupan kestävä kehitys -sivulle!

Me uskomme, että jokainen pieni teko voi tehdä suuren eron. Siksi olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle paitsi laadukkaita käytettyjä lastenvaatteita, myös mahdollisuuden olla osa muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Vaateteollisuus on yksi suurimmista ympäristövaikutusten aiheuttajista, mutta meidän avullamme voit tehdä ekologisia valintoja, jotka vaikuttavat positiivisesti planeettamme tilaan.

Sisältö


Kestävä kehitys – Mitä se tarkoittaa?

Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.” 

Gro Harlem Brundtland, Our Common Future

Kestävä kehitys on lähestymistapa, joka ohjaa toimintaamme kohti nykyisten tarpeiden täyttämistä niin, ettei se uhkaa tulevien sukupolvien mahdollisuutta tehdä samoin. Kestävä kehitys tarkoittaa siis ympäristön, talouden ja yhteiskunnan tasapainon huomioimista, pyrkien pitkäaikaiseen hyvinvointiin ilman liiallista luonnonvarojen kulutusta tai ympäristön kuormittamista.

Tule mukaan tutustumaan siihen, miten me Nuppusten verkkokaupassa pyrimme edistämään kestävää kehitystä ja tekemään osamme ympäristön puolesta.

Sitoutuminen Kestävään Kehitykseen: Arvomme ja Missiomme

Meille Nuppusilla kestävä kehitys ei ole vain sana, vaan se ohjaa kaikkea toimintaamme ja päätöksentekoamme. Ymmärrämme, että vastuumme ulottuu paljon pidemmälle kuin pelkästään liiketoiminnan pyörittämiseen – se ulottuu tulevien sukupolvien hyvinvointiin ja ympäristön säilyttämiseen elinkelpoisena.

Keskitymme tarjoamaan laadukkaita ja kestäviä vaihtoehtoja lastenvaatteiden maailmassa, tukien samalla kestävämpää elämäntapaa. Arvomme ohjaavat jokaista päätöstämme ja tekoa, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme tuoda ne myös sinulle avoimesti esille.

Meidän arvomaailma

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS
Uskomme vahvasti, että jokainen käytetty lastenvaate on askel kohti parempaa huomista. Kierrätämme ja tarjoamme vaatteille uuden elämän, vähentäen samalla tekstiilijätettä ja uusien vaatteiden tuotantoa. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja vähentää hiilijalanjälkeämme ja olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaillemme ekologisia vaihtoehtoja.

LUOTETTAVUUS
Meille luotettavuus tarkoittaa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Se tarkoittaa sekä laadukkaita tuotteita että avoimuutta toimintamme suhteen. Haluamme, että voit aina luottaa siihen, että Nuppuset tarjoaa parhaita vaihtoehtoja lapsellesi ja ympäristölle.

REHELLISYYS
Rehellisyys on yksi kulmakivemme ja se ohjaa kaikkea viestintäämme, toimintaamme ja päätöksentekoamme. Kerromme avoimesti jokaisen vaatteen taustan ja kunnon. Meidän kanssamme voit tehdä tietoisia valintoja ja tuntea olosi turvalliseksi siitä, että saat juuri sitä mitä lupaamme.

ASIAKASLÄHTÖISYYS
Asiakkaamme ovat meille kaiken perusta. Pyrimme aina ymmärtämään heidän tarpeitaan ja toiveitaan, jotta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua. Kuuntelemme asiakkaitamme ja otamme heidän palautteensa huomioon kehittäessämme toimintaamme eteenpäin.

Meidän missio

Meidän missio on olla lapsiperheiden luotettava tuki ja apu lastenvaatteisiin liittyvissä haasteissa. Ymmärrämme, että vanhemmuus voi olla monimutkaista ja ajoittain haastavaa, ja haluamme olla yritys, johon asiakkaamme voivat aina luottaa. Tavoitteemme on tarjota vertaistukea ja asiantuntevaa apua lastenvaatteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Samalla olemme sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä. Tiedämme, että meillä on vastuu ympäristöstä ja yhteiskunnasta, ja pyrimme toimimaan niin, että jälkemme maailmassa olisi mahdollisimman positiivinen. Olemme ylpeitä siitä, että voimme yhdistää missiomme vanhempien tukemiseen ja ekologiseen agendaamme.


Miten vastuullisuus näkyy toiminnassamme?

Vastuullinen tuotteiden hankinta

Pyrimme hankkimaan tuotteemme vastuullisesti ja helpottaa käytetyn vaatteen myyntiä. Yksi tapa, jolla teemme tämän, on hankkia tuotteemme suoraan asiakkailtamme – sinulta ja muilta yksityishenkilöiltä.

Jokainen vaatekappale, jonka ostamme suoraan sinulta tai sinä ostat meiltä, tukee kestävää kehitystä sekä kiertotaloutta ja vähentää tekstiilijätteen määrää.

Sitoudumme edistämään kiertotaloutta vastaanottamalla vain jo ennalta omistettuja vaatteita. Meillä kannustetaan myös myymään suuria määriä kerralla toimitusten vähentämiseksi ja uusiokäyttämään pahvilaatikoita sekä muita postitusmateriaaleja myyntipaketeissa.

Verkkokaupan tuotteet ovat poimittu puhtaasti kiertotaloudesta ja matkaavat pääasiassa kuluttajalta Nuppusille ja taas kuluttajalle. Tuotteet vastaanotetaan, huolletaan, valokuvataan ja käsitellään paikallisesti varastolla.

Osa vastaanotetuista tuotteista ovat laatuvaatimuksiimme nähden myyntikelvottomia. Nämä vaatteet lahjoitetaan paikallisille päiväkodeille mm. askartelumateriaaliksi. Pieni osa tuotteista, jotka eivät ole enää uudelleenkäytettävissä päiväkodeissa, lajitellaan tekstiilikierrätykseen.

Pyrimme minimoimaan tuotteiden kuljetuksista koituneita päästöjä esimerkiksi operoimalla kotimaan rajojen sisällä, kannustamalla myyjiä suuriin lähetyksiin ja panostamalla tuotteiden tuotekuvauksiin niin, ettei hutiostoksia ja täten palautuksia syntyisi.


Nuppusten lastenvaatekirppiksellä käytämme taitoamme ja huolellisuuttamme korjatessamme vaatteiden pieniä virheitä.

Uusiokäyttöä parhaimmillaan

Meille vaatteiden elinkaaren pidentäminen on tärkeä osa sitoutumistamme kestävään kehitykseen. Haluamme varmistaa, että jokainen vaate saa mahdollisuuden saavuttaa täyden potentiaalinsa ja tarjota iloa useille käyttäjille. Tämä on paitsi ympäristöystävällinen valinta, myös tapa tuoda vaatteille uutta elämää ja tarjota asiakkaillemme kestävän vaihtoehdon

Pienten virheiden korjaus – suuri vaikutus

Käytetyt vaatteet saattavat ajoittain tarvita pientä huoltoa, jotta ne säilyttävät käyttökuntonsa pidempään. Nuppusten lastenvaatekirppiksellä käytämme taitoamme ja huolellisuuttamme korjatessamme vaatteiden pieniä virheitä. Tämä saattaa tarkoittaa sauman uudelleen kiinnittämistä, pienen reiän paikkaamista tai napin korvaamista. Nämä pienet toimenpiteet voivat vaikuttaa merkittävästi vaatteen käyttöikään ja laatuun.

Luovuus ja uudelleenmuokkaus

Toisinaan vaatteet voivat saada uuden elämän luovien muokkausten avulla. Nuppusten verkkokaupassa pyrimme uudelleenkäyttämään vaatteita luovasti, muokkaamalla niitä uusiksi vaatekappaleiksi. Tämä saattaa tarkoittaa esimerkiksi vanhan paidan muuttamista hameeksi tai housujen leikkaamista shortsiksi. Tämä ei ainoastaan lisää vaatteen käyttöikää, vaan myös tarjoaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä vaatekappaleita.

Asiakkaat mukana matkassa

Haluamme myös kutsua asiakkaamme mukaan vaatteiden korjaus- ja uusiokäyttöprosessiin. Olemme avoimia vastaanottamaan asiakkaiden omia ideoita ja ehdotuksia vaatteiden muokkaamiseksi ja korjaamiseksi. Jos sinulla on visio siitä, miten jokin vaate voisi saada uuden elämän, olemme innolla valmiita työskentelemään yhdessä toteuttaaksemme sen.


Kestävästi puhdasta

Hajusteettomat pesuaineet ja etikka – Ekologisen puhtauden kulmakivet

Puhdasta ei tarvitse saavuttaa haitallisilla kemikaaleilla. Siksi valitsemme puhdistusprosessissa hajusteettomat Sensitive -pesuaineet. Ne eivät pelkästään pidä vaatteita puhtaina, vaan myös säilyttävät niiden laadun ja rakenteen. Huuhteluaineena käytämme etikkaa, joka ei ainoastaan pehmennä tekstiiliä, vaan myös neutralisoi hajuja luonnollisesti.

Hajunpoistajalla tehokkuutta

Erityistä huomiota kiinnitämme vaatteisiin, jotka saapuvat varastollemme voimakkaan hajun kanssa. Tällöin käytämme huuhteluaineena hajunpoistajaa etikan sijaan. Hajunpoistaja ei ainoastaan neutralisoi hajuja, vaan tekee sen tehokkaasti. Tämä varmistaa, että jokainen vaate on raikas ja miellyttävä ennen kuin se saapuu sinulle.

Tahranpoistoon sappisaippuaa

Sappisaippua on tunnettu erinomaisesta tahranpoistokyvystään. Se auttaa irrottamaan ja poistamaan tahrat, kuten öljy-, ruoho-, veri- ja ruoka-ainetahrat. Sappisaippua on erittäin tehokas ja samalla kestävän kehityksen mukainen valinta tahrojen poistoon. Se ei sisällä yleisesti käytettyjä haitallisia kemikaaleja, kuten fosfaatteja tai tensidejä, jotka voivat olla ympäristölle haitallisia. Sen sijaan se perustuu luonnon raaka-aineisiin ja on lempeämpi vaihtoehto sekä ihmisille että ympäristölle.

Lyhyet pesuohjelmat, suuret säästöt

Kestävyyden ytimessä on myös veden säästö. Valitsemme lyhyitä pesuohjelmia, jotka vähentävät veden kulutusta huomattavasti. Tämä ei ainoastaan ole ympäristöystävällinen valinta, vaan se myös pidentää vaatteiden elinkaarta. Lyhyet pesuohjelmat suojelevat tekstiilejä kulumiselta ja haalistumiselta, mikä takaa, että jokainen vaatekappale näyttää ja tuntuu hyvältä pidempään.


Vaatteiden Kierrätys ja Loppukäsittely

Vaatteiden elinkaari jatkuu vielä senkin jälkeen, kun ne ovat palvelleet alkuperäisiä käyttäjiään. Nuppusten verkkokaupassa sitoudumme myös vastuulliseen loppukäsittelyyn varmistaaksemme, että käyttökelvottomat vaatteet saavat uuden mahdollisuuden ja palvelevat ympäristöä tehokkaasti..

Kangaspaloista uutta luovaa

Osalle vaatteista annetaan mahdollisuus saada uusi elämä luovien käsien kautta. Käyttö- ja myyntikelvottomat vaatteet lahjoitetaan päiväkoteihin ja kouluihin askartelukäyttöön tai niistä muokataan yksinkertaisia asusteita, kuten pantoja. Vaatteet, jotka eivät sovellu askartelukäyttöön tai uusiokäyttöön, viedään tekstiilikierrätykseen.

Uusi alku vanhoille vaatteille

Osan käyttökelvottomista vaatteista kuljetetaan huolellisesti tekstiilikierrätykseen. Tämä prosessi varmistaa, että vaatteiden materiaalit hyödynnetään uusien tuotteiden valmistuksessa ja vähennetään tekstiilijätettä


Käytämme pakkausmateriaaleina 80% kierrätysmuovista valmistettuja postituspusseja ja kiitoskorttimme ovat valmistettu 100% kierrätyspaperista

Kestävää Logistiikkaa Askel Askeleelta

Kestävä toiminta ulottuu jokaiseen vaiheeseen liiketoiminnassamme – myös pakkaamiseen ja varastointiin. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja vähentää ympäristövaikutuksiamme ja edistää kestävää kehitystä näilläkin osa-alueilla.

Pakkausmateriaalit: Kierrätysmuovi ja kierrätyspaperi

Yrityksemme valinnat pakkausmateriaalien suhteen heijastavat sitoutumistamme ympäristöystävällisiin käytäntöihin. Käytämme pakkausmateriaaleina 80% kierrätysmuovista valmistettuja postituspusseja, jotka ovat sekä kestäviä että kierrätettäviä. Tämä vähentää uuden muovin käyttöä ja tukee kierrätysjärjestelmää.

Kiitoskorttimme ovat valmistettu 100% kierrätyspaperista, mikä korostaa sitoutumistamme vähentämään paperijätettä ja tukemaan kestävää metsänhoitoa.

Varastointimateriaalit: Uuden elämän antaminen

Myös varastoinnissa otamme kestävän näkökulman. Käytämme pahvilaatikoita, jotka olemme saaneet käyttöön varastomme lähellä toimivalta kahvilalta. Tämä hyötykäyttö antaa näille laatikoille uuden elämän ja vähentää uuden pahvin tarvetta. Näin vältetään tarpeetonta resurssien käyttöä ja tuetaan kierrätystä.


Kohti Kestävää Huomista: Tulevaisuuden Suunnitelmat

Tulevaisuus on meille tärkeä, ja sitoudumme jatkamaan kestävän kehityksen polkua entistä vahvemmin. Olemme innoissamme voidessamme jakaa tulevaisuuden suunnitelmiamme, jotka vievät meitä kohti yhä kestävämpää toimintaa.

Vastuulliset postituspussit: Askel kohti nollajätettä

Yksi tulevaisuuden suunnitelmistamme on siirtyä käyttämään 100% kierrätysmateriaaleista valmistettuja postituspusseja. Tämä valinta vähentää merkittävästi uuden materiaalin käyttöä ja tukee kiertotaloutta. Pusseilla on edelleen tehtävänsä suojata tuotteitamme matkalla kohti asiakkaita, mutta haluamme tehdä sen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Kestävä polku eteenpäin

Nämä suunnitelmat ovat vasta alkua matkallamme kohti kestävämpää liiketoimintaa. Sitoudumme jatkossakin etsimään uusia tapoja pienentää ympäristövaikutuksiamme ja lisätä kestävän kehityksen käytäntöjä kaikilla osa-alueilla. Tiedämme, että jokainen pieni askel vie meitä lähemmäs tavoitettamme – olla osa positiivista muutosta ympärillämme.


Yhdessä parempi tulevaisuus

Haluamme kiittää teitä, arvoisat asiakkaamme, sydämellisesti tuestanne ja osallistumisestanne tähän kestävän kehityksen pyrkimykseen. Yhteinen sitoutumisemme ja tekojemme voima voivat luoda todellista muutosta niin ympäristössämme kuin omassa arjessamme. Jatketaan yhdessä tätä merkityksellistä matkaa kohti kestävämpää ja eettisempää tulevaisuutta, joka kukoistaa sukupolvelta toiselle. Kiitos, että olette mukana tällä kestävän kehityksen matkalla.