Mitä kannattaa huomioida kun myy käytettyjä vaatteita?

Blogi

Minne käytetyt lastenvaatteet ja miten? Käytettyjen vaatteiden ja etenkin käytettyjen lastenvaatteiden myynti netissä toiselle voi olla hieman työlästä.

Kirpputoritavaroiden myymistä varten on olemassa useita kivijalkaliikkeitä ja tapahtumia, mutta moni kokee Ikea-kassien kuljettamisen paikasta A paikkaan B epämiellyttäväksi.

Varsinkin kun muutaman päivän päästä ja tai jopa muutaman tunnin päästä ne pitää taas kuljettaa takaisin paikkaan A. 

”Netissä ostajat ovat varovaisempia, sillä he eivät voi nähdä tuotetta konkreettisesti.”

Ei ole ihme, että käytettyä tavaraa näkee netin myyntipalstoilla jatkuvasti, sillä onhan lastenvaatteiden myynti netissä myyjän näkökulmasta helppoa.

Tai sitten ei.

Netissä ostajat ovat varovaisempia, sillä he eivät voi nähdä tuotetta konkreettisesti. Myyjän tulee omalla informatiivisuudellaan antaa ostajalle mahdollisimman realistinen kuva myytävästä tuotteesta. 

Lastenvaatteiden myynti netissä: Tuumasta toimeen

Kun myyt käytettyjä lastenvaatteita netissä, voit käyttää apunasi onnistuneen myymisen muistilistaa:

Käytettyjen lastenvaatteiden myynti netissä onnistuu, kun muistat tämän muistilistan.

1. Tarjoa tarpeeksi sisältöä

Kun olet päättänyt myydä lastenvaatteet netin kautta, enemmän on aina enemmän.

Totesimme jo, että netin kautta ostajat ovat varovaisempia ja mieluummin noutavat tuotteensa itse. Jos ostaja kerran joutuu matkaamaan tuotteiden perässä, sen täytyy olla myös sen arvoista.

Harva lähtee 10 tai edes 30 tuotteen takia ajamaan Kehä III:sen päästä päähän. Mitä isompi paketti on kyseessä, sitä enemmän se vastaa ostajan tarpeisiin ja sitä todennäköisemmin hän haluaa paketin myös ostaa.

2. Kuvaa jokainen tuote

Kuvaa jokainen tuote. Sori, bold toteamus, mutta niin se vain on.

Lastenvaatteita mahtuu hyvän kokoiseen vaatepakettiin kymmeniä, joten ei todellakaan tarvitse kuvata jokaista yksinään vaan esimerkiksi viiden vaatteen ryhmäkuva on juuri sopiva.

Tärkeintä on, että ostajalle ei jää epäselväksi mitä tuotteita paketti sisältää.

3. Otsikoi kuvailevasti

Otsikko on hyvä valita niin, että siitä ilmenee heti mitä ollaan myymässä.

”Vaatepaketti” ei yksinään kerro mitään. Otsikosta on hyvä ilmetä mitä tuotteita myyt, kenelle ja minkä kokoisia.  

4. Hinnoittele oikein

Hinnoittelu tuntuu usein vaikealta. ”Mieti, mitä itse maksaisit” on ihan hyvä lähtökohta, mutta voi joskus mennä täysin metsään, jos tuotteen alkuperä ei olekaan tuttu.

Käytetyn vaatteen kunto vaikuttaa siihen, miten paljon ostajat ovat valmiita tuotteesta maksamaan ja tämä myyjän on myös hyvä huomioida.

Silti karu fakta kuitenkin on, että vaikka vaate olisi käyttämätön tai uudenveroinen, se ei ole enää uusi vaan se on jo käytetty ja sen arvo on enimmillään 50 % uuden vaatteen hinnasta.

Erinomainen vaate, josta näkee, että se on jo käynyt pesukoneessa, mutta on silti täydellisessä kunnossa, voi pyytää noin 40 % uuden hinnasta.

Hyväkuntoisesta 30 % ja tyydyttävästä 20 %.

Toinen fakta on, että alhainen hinta houkuttelee. Jos viilaat tuotteen hintaa hieman alaspäin sen arvoon nähden, lastenvaatteiden myynti netissä onnistuu varmemmin.

5. Kuvaile huolella

Kuvaile tuotteita yhtä tarkasti kuin jollekin, joka ei voi nähdä tuotetta, edes kuvan kautta. Silloin ostajan ei tarvitse arvuutella onko tuote tummansininen vai musta.

Lastenvaatteiden myynti netissä onnistuu varmemmin, kun olet rehellinen myytävien vaatteiden kunnosta. Omat kokemukset ja pienetkin viat tuotteesta kannattaa aina jakaa, sillä se vaikuttaa luotettavuuteen. 

6. Vastaa yhteydenottoihin

Ring-ring!

Ehkä ärsyttävimpiä asioita nettikaupankäynnissä on se, jos myyjä ei vastaa yhteydenottoihin.

Jos olet laittanut jotain myyntiin, kannattaa olla myös valmiudessa mahdollisiin tarjouksiin. 

Näillä vinkeillä onnistut varmasti

Lopuksi, lastenvaatteiden myynti netissä voi olla erittäin palkitsevaa ja käytännöllistä, kunhan huomioit muutamia tärkeitä seikkoja.

Ostajien varovaisuus korostaa tarvetta tarjota mahdollisimman tarkka ja rehellinen kuvaus myytävistä tuotteista. Huolellinen kuvailu, selkeät kuvat ja realistinen hinnoittelu auttavat houkuttelemaan ostajia ja luomaan luottamusta kaupankäyntiin.

Muista myös vastata nopeasti yhteydenottoihin ja olla valmiina neuvottelemaan tarjouksista.

Näiden vinkkien avulla lastenvaatteiden myynti netissä on sujuvaa ja tehokasta ja voit saavuttaa sekä tyytyväisiä ostajia että onnistuneita kauppoja.